Németországból származik az egyik legújabb fitnesz termék, amely megújította a világot, melynek neve nem más, mint FLEXI-BAR.

Egy német fizikotherapeuta 20 éve sikeresen használt termékének technikája szolgált alapjául a FLEXI-BAR újbóli megjelenéséhez, melynek fő előnyei a következőek:
– Hatékony mindenfajta hátfájdalmak kezelésére
– Erősíti a kötőszövetet
– Erősíti és “laposra formálja” a hasizmokat
– Javítja a testtartást
– Preventál és rehabilitál
– Javítja a koordinációt és az egyensúlyt
– Segíti a terhesség utáni gyors regenerációt
– Rövidtávú befektetés maximális, maradandó eredménnyel

A FLEXI-BAR-nak köszönhetően egy átlagember előnyévé is válhat a test core-izmainak fejlesztésére. (Core izmok: Azoknak az izomcsoportoknak az összessége, melyek stabilizálják és kontrollálják a has, és medencetájéki mozgásokat.)

A FLEXI-BAR megmozgatásának kulcsa a folyamatos rezonancia, amely mozgatása fellazítja a core izmokat, így hosszanti irányban megnyújtják a gerincoszlopot és biztosítják annak sértetlenségét. Másik megközelítésben függőlegesen támasztják meg a gerincet, megállítva így annak összeomlását, illetve eltörését.

Amikor mozgásba hozzuk a FLEXI-BAR-t elsőlegesen a hát és has izmokat hozzuk működésbe. Ez a folyamat elindítja, hogy több vér jusson az izmokba, így még több oxigént juttatva a szövetekbe, ami eltávolítja a salakanyagokat az izmokból. Végeredményül a core izmok erősebbek lesznek, amelyek hatásos védelmet biztosítanak a hát stabilizációjához, így fájdalommentességet eszközölnek az amúgy is megterhelt és túlhajtott gerinc számára.

De ezzel még nem merült ki a FLEXI-BAR sajátossága. Használhatjuk álló helyzetben, egyensúlyozva, térdelve, ülve, fekve vagy mozogva, vagy egy fitneszterem alapvető eszközeként, egy eredményes személyi edzésben, a rehabilitációban, vagy csak saját célra egyszerűen otthon. A FLEXI-BAR egy tökéletes eszköz mindenkinek, aki a túlhajszolt életvitel közben saját core izmai csúcsformában tartására törekszik.

A FLEXI-BAR sokoldalúsága miatt legyőzhetetlen, mert használhatod erősítésre, zsírégetésre, vagy az állóképesség fejlesztésére. Minden ember, a sportolótól az idősebb korosztályig használni tudja a FLEXI-BAR-t, amellyel eredményt érhet el saját egészsége megőrzése érdekében.

Ha egy sérülésből felépülsz és újra fejlődést szeretnél a sportban elérni, vagy csak nyitott vagy egy dinamikusan fejlődő fitneszirányzat felé, akkor a FLEXI-BAR AZ, AMIT KERESEL.

Mivel a FLEXI-BAR a teljes felső test mélyizomzatát foglalkoztatja, így joggal elvárható, hogy a rendszeres edzés gyors, magadon érezhető, tényleges változást hozzon. Ennek eredménye a javuló testtartás és a jelentősen csökkenő krónikus hátfájdalmak tünetegyüttesei.

Kezdetben nagyfokú erőkifejtést és koncentrációt igényel, hogy mozgásba hozd és tartsd a FLEXI-BAR-t. Az idő elteltével egyre hosszabb ideig tudod mozgásban tartani (rezegtetni) a FLEXI-BAR-t. Ennek hatására fejlődnek a szenzomotoros képességek, ami a koordinációs képességek kulcsa. Kezdő FLEXI-BAR-osok először mindig a vállöv izmaival mozgatják a FLEXI-BAR-t, majd miután megtanulják tökéletes technikával mozgatni azt, a hát mély izmai és a hasizmok lesznek az elsődleges mozgató izmok. A rezgés egész testen keresztülhaladó egységes, excentrikus izomfeszülést eredményez az izmokban, olyan külső erő hatására, amit nem tud kontrollálni, ez nem más, mint maga a rezgés. Ezek a mély izmok jellemzően gyengék, anyagcseréjük lassú, ami a mozgásszegény életmódból, vagy egy hosszú ideig tartó azonos mozgásból fakad.

Mi a hatása a FLEXI-BAR munkájának?

A FLEXI-BAR a hát hosszú / középső és mély, illetve a has mélyizmait foglalkozatja elsődlegesen. A rezgés az egész testen keresztül haladó egységes izomfeszülést eredményez az izmokban. Ezek az izmok csak excentrikus erő hatására aktiválódnak, például olyan külső erő hatására, ami nem más, mint maga a rezgés.

Ezekre az izmokra jellemző, hogy gyakran gyengék, anyagcseréjük lassú, ami a mozgásszegény életmódból fakad, vagy ha egy mozgást túl hosszú ideig eszközölsz.

Ezeknek az izmoknak az a feladata, hogy stabilan tartsák a gerincoszlopot a mindennapi mozgás során, ezért erősnek és rugalmasnak kell lenniük.

A FLEXI-BAR tréninggel  izometriás és izotóniás kontrakciók aktiválják ezeket a mély izmokat, megtámasztva a testet és a gerinc csigolyáit sorba rendezve.

Mire használhatod a FLEXI-BAR-t?
– tehermentesíti az izomfeszülést a nyakban, a háton és csípőben
– segít az izületi problémákban ( arthritis)
– sportoláskor az izmok reakcióidejét fokozza
– nő az izmok ereje és állóképessége
– segíti az izomfejlődést
– fejlődik a finommotoros képesség és a reakcióidő

A FLEXI-BAR nem alkalmazható:
– Akutt izületi problémák esetén
– A terhesség harmadik szakaszától (harmadik trimesztertől, hatodik hónaptól)

Edzésajánlás:
Az edzést ajánlatos 10-15 percig 2-3 alkalommal végezni egy héten. Az izom válasza gyorsabb, jobb eredményt produkál, mint egy hagyományos edzéskor, ezért jelentősen rövidebb az ajánlott edzés időtartam a megszokottnál!

Sajátos módon a kötőszövet tart minden egyes csigolyát, ami jobb vérellátást feltételez ezeken a területeken. Következménye, hogy csökken a hát sérülésének rizikó faktora, ezért nő az esély bármilyen típusú tréning végzésére.

Menü